Zapadnjačke spletke protiv muslimanke

Zapadnjačke spletke protiv muslimanke

Govornik: `Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Izvor: 

O ljudi! Bojte se Allâha تعالى, za sebe i za vaše familije i djecu. Znajte da pozivači na zapadnjaštvo, izvan naših zemalja i unutar njih, žele izvesti ženu iz okvira islâmskih propisa i obući je u zapadnjačku odjeću, te je ostaviti bez imalo stida i čestitosti – tako da postane kao Kâfirah (nevjernica).

Oni to žele, pa zbog toga pričaju o Hidžâbu i pričaju o miješanju muškaracâ i ženâ te o putovanju žene koje joj je Propisivač ograničio. Oni ženu žele lišiti svih Šerijatskih propisa koji je čuvaju i koji joj pružaju zaštitu i žele da ona bude kao zapadnjačka žena, kao Kâfirah – bez manira i bez vjere, bez stida i čestitosti, kao životinja.

Nema snage i moći osim sa Allâhom. Gdje vam je zaštita vaših žena? Zar vam Allâh جل وعلا nije rekao:

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ

“Muškarci su nadređeni ženama” (4:34)

Gdje vam je zaštita žena? Zašto ih ostavljate proždrljivim vukovima? Imate li sporazum sa njima (ženama)? Osjećate li se sigurnima kada su one u pitanju? Zar se ne bojite Allâha, O Muslimani?

Nalazite se u vremenima iskušenja i zla. Ono što se ne radi na zabavama i skupovima je vidljivo na ekranima i satelitskim kanalima. Žene u vašim kućama gledaju ove stvari i  prisvajaju ih. Ove stvari se prikazuju u vašim kućama! Zar se nećete bojati Allâha سبحانه وتعالى? Zar nećete sačuvati vaše žene i djecu i ispuniti povjerenje kojim vas je Allâh obavezao i o kojem ćete biti pitani na Sudnjem Danu?