Rat u Siriji je rat za demokratiju

Rat u Siriji je rat za demokratiju

Govornik: `Allâmah Rabî` bin Hâdî al-Madkhalî

Izvor:

Pitanje: Oni govore da se mi radujemo smrti muslimana u Siriji i `Irâqu i da govorimo da u Siriji i `Irâqu ne postoji Džihâd, a da se radujemo onome u Jemenu.

Odgovor: Oni lažu, tako mi Allâha! Tako mi Allâha, mi se ne radujemo. Kunem se Allâhom da smo mi veći protivnici Rawâfidh (Šije) i Bâtinijjah od njih. Oni su braća Rawâfidh. Na istome su putu kao i oni. Oni su braća svih sljedbenika novotarija, a mi smo protivnici svih njih. Mi smo protiv Rawâfidh i činimo Takfîr na njihove učenjake. Mi smo protiv Bâtinijjah, činimo Takfîr na njih i smatramo da su oni veći nevjernici od jevreja i kršćana!

Oni su međutim pogođeni jer ne ratuju za Islâm. Poslanik صلى الله عليه وسلم je rekao:

مَنْ قَاتَلَ لِتَكُونَ كَلِمَةُ اَللَّهِ هِيَ اَلْعُلْيَا, فَهُوَ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ

“Na Allâhovome putu se bori onaj ko se bori da Allâhova riječ bude gornja.”

Oni se ne bore da bi vladala Allâhova riječ. Tačno je da tamo ima prevarenih jadnika, ali onî koji vode rat ne slijede put Islâma. Oni ne nose barjak Sunneta, Tawhîda i Šehadeta. Oni nose barjak demokratije. Spremni su se udružiti sa Rawâfidh i Bâtinijjah da bi uništili Baššâra al-Asad.

Oni su onî koji šire razdor na zemlji. Oni su onî koji šire iskušenja i krvoprolića u Egiptu, Sûdânu i drugim zemljama. Oni svuda šire ove zablude. Oni su razlog protjerivanja jadnoga sirijskoga naroda. Nanijeli su im nepravdu. Ne zanima ih ovo protjerivanje, propast i razaranje zbog fitne koju su sami prouzrokovali i fitne Bâtinijjah.