Ovako današnje društvo uništava ženu

Ovako današnje društvo uništava ženu

Autor: `Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Izvor: Makânat-ul-Mar’ah fîl-Islâm, strana 555

Današnje društvo je pretjeralo, gledano na prava žene. Ono je nju podiglo sa pozicije koju joj je dodijelio Allâh. Ono je nju pomjerilo sa njenoga mjesta. Današnje društvo zahtijeva da žena napusti svoju kuću, koju je Allâh odredio da bude njeno radno mjesto. Današnje društvo želi da žena napusti svoju kuću i da radi zajedno sa muškarcima. Ne treba postojati nikakva razlika između muškarca i žene u uredima. Ne treba postojati nikakva razlika između muškarca i žene u poslovnome svijetu. Ne treba nigdje postojati bilo kakva razlika između muškarca i žene. Kao da je ona muškarac. Ona čak treba i da nosi jaknu i hlače kao muškarac. Ne treba postojati nikakva razlika između njih.

Društvo je ženu lišilo njenoga prava i pozicije, i dalo joj prava muškarca, nametnulo joj zadatke koje nije u stanju da ispuni i iscrpilo je. Žena ima ograničen kapacitet. Muškarac ima svoj kapacitet. Svaki pol radi ono što je prikladno za njega. Muškarac radi van kuće. Muškarac prodaje, kupuje, putuje i bori se i ratuje Allâha radi.

Današnje društvo je uništilo ovu oblast za ženu. Ono ženi govori da izađe van i da je potlačena. Ono ženi govori da ona ne treba da samo sjedi u kući. Ono ženi govori da izađe na ulicu i da radi sa muškarcima. Ono njoj govori da ona uopšte nije `Awrah i da je i ona ljudsko biće.

Tako oni pričaju. Tako oni pišu u svojim knjigama, novinama i časopisima. Na ovaj način oni propagiraju.