Orgazam žene tokom mjesečnog pranja

Govornik: Imâm Muhammad bin Sâlih bin `Uthajmîn (umro 1421)

Izvor:

Pitanje: Da li je ženi koja ima mjesečno pranje dozvoljeno da se okupa ili opere kosu, jer ne može da trpi nečistoću tokom cijelog perioda?

Odgovor: Da. Ona se može čistiti kupanjem, pranjem kose i slično. Dobije li orgazam, preporučeno joj je da se okupa, iako joj to kupanje neće biti od šerijatske koristi – jer ne može obavljati namaz dok ima mjesečno pranje. Ona se međutim kupa da bi izašla iz tog stanja nakon orgazma.

Žena koja ima mjesečno pranje može dobiti orgazam mokrim snom. Ukoliko žena ima mokar san i ustanovi da je ejakulirala, postaje joj obavezno da se okupa, kao što je obavezno i muškarcu.

Takođe je moguće da njen muž sa njom ima seksualni odnos prije nego što ona vidi da ima mjesečno pranje, a da zatim dobije mjesečno pranje prije nego što se okupa nakon tog odnosa. U ovom slučaju se treba okupati, iako ima mjesečno pranje.

Moguće je i da njen muž bez seksualnog odnosa uživa u njoj tokom njenog mjesečnog pranja, što je dozvoljeno, a da ona tom prilikom dobije orgazam. U ovom slučaju joj postaje obavezno da se okupa, te se stoga treba okupati prije završetka mjesečnog pranja.

Na ova tri načina žena dakle može dobiti orgazam tokom mjesečnog pranja.