Ogovara li Muhammad bin Hâdî al-Madkhalî Ahl-us-Sunnah?

Govornik: Šajkh Muhammad bin `Umar Bâzmûl

Izvor:

 

Pitanje: Šta vi smatrate o onome koji govori da Šajkh Muhammad bin Hâdî al-Madkhalî ogovara i upozorava protiv Ahl-us-Sunnah?

Odgovor: Koliko je meni poznato, Šajkh Muhammad bin Hâdî al-Madkhalî حَفِظَهُ اللهُ ogovara sljedbenike strasti i zabluda iz dobronamjernosti prema islâmu i muslimanima i čišćenja savjesti. Da Allâh سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى nije počastio islâm i muslimane ovakvim učenjacima, ljudima ne bi bila pojašnjena istina – niti bi poznavali put upute a čuvali se puta zablude. Učenjaci kao Šajkh Rabî`, Šajkh `Ubajd, Šajkh Muhammad bin Hâdî i njima slični, njihova braća i studenti, izvršavaju taj zadatak. Da ih Allâh obilno nagradi; oni su dobronamjerni prema ljudima, a ovakve stvari se trebaju spominjati – i na tome treba biti zahvalan. Njega, njegovu braću, njegove učitelje i studente treba podržati u tome što rade i što prate taj put.

Molim Allâha سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى da podrži i učvrsti Šajkha Muhammada bin Hâdîja i velike učenjake Ahl-us-Sunnah kao što su Šajkh Rabî` i Šajkh Sâlih al-Fawzân, da im podari lijep završetak, ispravnost i zdravlje, da učini da otežaju život sljedbenicima novotarija i strasti, da preko njih potpomogne islâm i muslimane – te da ih obilno nagradi zbog njihove dobronamjernosti prema muslimanima, odbrane islâma i muslimana i obelodanjivanja i razotkrivanja sljedbenika strasti i upozoravanja protiv njih.

Molim Allâha da nama i njima pruži pomoć i podari uspjeh, uputu, zdrav razum i ispravnost.