Obje strane su uništile Siriju

Obje strane su uništile Siriju

Govornik: Šajkh `Ubajd bin `Abdillâh  al-Džâbirî

Izvor:

Pitanje: Ja sam iz Sirije i želim pitati uvaženoga Šajkha, našega oca, Šajkha `Ubajda al-Džâbirî حفظه الله – Da li je muslimanu dozvoljeno raditi za strane dobrotvorne organizacije za humanitarnu pomoć u Siriji? Moja specijalizacija je medicina i humanitarna pomoć. Takođe sam u potrebi za poslom i to pogotovo u ovim teškim okolnostima u mojoj državi.

Odgovor: Molim Allâha Uzvišenog, Gospodara veličanstvenoga `Arša, da Siriju ponovo učini sigurnom kao što je i ranije bila, te da postane muslimanska država.
Neka je Allâhovo prokletstvo na Baššâra bin Hâfidh Asada zbog onoga čemu je izložio svoj narod – i zbog toga što se potpomogao rafidijskom, nevjerničkom državom, Iranom, da ubija svoj narod i uništava njihov imetak.

Neka je takođe Allâhovo prokletstvo na djela pobunjenika. Tako mi Allâha, oni nisu bili dobri prema Siriji. Samo su isprovocirali i uzrujali odvratnoga i prokletoga otpadnika protiv svoga naroda. Oni neće biti pošteđeni grijeha! Želim oporučiti svojim sinovima u Siriji i izbjeglicama, da se oslone na Allâha moleći Ga protiv Baššâra i pobunjenika, jer su ga oni isprovocirali.

Pobunjenici se ne bore protiv Baššâra da bi Allâhova riječ bila gornja. Da im je osnova bila u skladu sa Šerijatom oni ga ne bi provocirali. Ova stvar se mora detaljizirati. Za to je potrebno vremena a ja ga trenutno nemam.

Savjetujem ih takođe da budu strpljivi. Onaj ko može da pobjegne sa svojom vjerom i svojim ponosom treba pobjeći. Pobunjenici, bez obzira na njihove grupacije, kao “Vojska slobode” i druge – se sve pozivaju na nevjerničke slogane kao što su “Demokratija”, “Civilna vlast”, “Sloboda” i “Ravnopravnost”.

Na kraju se želim vratiti na tvoje pitanje i reći ti da je tvoj posao u redu – إن شاء الله.