Objašnjavajte i prevodite knjige Šajkha Muhammada bin `Abdil-Wahhâb

Govornik: `Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

Izvor:

 

Pitanje: Možete li dati savjet studentima da nastave pozivati ka Tawhîdu, uzimajući u obzir raširenost iskušenja a odsutnost Tawhîda i njegovih sljedbenika – osim maloga broja, kojima je stalo do Tawhîda i koji ljude podučavaju Tawhîdu u drugim zemljama?

Odgovor: Nema sumnje da u ovome vremenu postoji velika potreba za time zbog raširenosti zla, dok nevjernički neprijatelji među jevrejima, kršćanima, vatropoklonicima i ostalima rasplamsavaju neprijateljstvo prema Šajkhu Muhammadu bin `Abdil-Wahhâb i njegovoj da`wi, odvraćajući nesretnike od nje. Oni međutim ne nanose štetu ni njemu ni njegovoj da`wi – nego samo samima sebi.

Vi ste međutim, Allâh vas nagradio, shvatili i uvjereni ste – وَلِلهِ الْحَمْدُ – i dužni ste, shodno svome kapacitetu, pozivati narod sa mudrošću, lijepim savjetom – i najljepšim načinom raspravljanja. Objašnjavajte i prevodite šajkhove knjige na njihove jezike, tako da znaju na čemu je Šajkh bio. Većini njih je ispran mozak i oni ne znaju ništa o Šajkhu. Predstavili su im Šajkha u obliku Faraona, a oni ne znaju i vjeruju u to. Čim nešto čuju, oni vjeruju u to. Vi im međutim prezentovanjem šajkhovoga govora, knjiga i da`we objašnjavate istinu – وَلِلهِ الْحَمْدُ.