“Džamâ`at-ut-Tablîgh je najbolja islâmska grupa”

“Džamâ`at-ut-Tablîgh je najbolja islâmska grupa”

Govornik: `Allâmah Ahmad bin Jahjâ an-Nadžmî

Izvor: al-Fatâwâ al-Džalijjah (2/138)

Neka Salafijjûn braća su mi pokazala izjavu Šajkha Abû Bakr al-Džazâ’irî u kojoj on kaže:

“U islâmskome svijetu tako mi Allâha ne postoji grupa koja bolje poziva u Islâm i poboljšava pojedince od Džamâ`at-ut-Tablîgh.”

Na taj način se Abû Bakr zaklinje ovom griješnom zakletvom – da u islâmskome svijetu ne postoji bolja grupa od Džamâ`at-ut-Tablîgh.

Nisam mislio da ćeš ti, Abû Bakre, postati toliko zapušten. Preferiraš Džamâ`at-ut-Tablîgh koji su Sûfijjah, koji obožavaju qabure, koji su mitolozi, Deobandijjah i mušrici – nad vjerovanjem Salafijjah zasnovanom na Tawhîdu. Zar ne znaš da se qabur osnivača ove grupe nalazi u džamiji? Zar ne znaš da oni sjede pored qabûrâ Sûfijjah i mole ih za inspiraciju? Zar ne znaš da je Džamâ`at-ut-Tablîgh zasnovan na četiri sûfijska načela? Zar ne znaš da oni mrze ljude Tawhîda? Zar nisi čuo da je tvoj Gospodar rekao poslaniku صلى الله عليه وسلّم:

وَلَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَإِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ وَلَتَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ

“A tebi, i onima prije tebe, objavljeno je: “Ako budeš druge Allâhu u obožavanju pridruživao tvoja djela će sigurno propasti, a ti ćeš među gubitnicima biti.”” (39:65)

Zar nisi čuo da je tvoj Gospodar rekao poslaniku صلى الله عليه وسلّم:

فَلَا تَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ فَتَكُونَ مِنَ الْمُعَذَّبِينَ

“Zato se, mimo Allâha, ne moli drugom bogu – da ne bi bio jedan od onih koji će biti patnji podvrgnuti!” (26:213)

Džâbire! Zar se ne bojiš Allâha kada tvrdiš tako nešto? Još se i kuneš, ratujući protiv Tawhîda u mjestu i zemlji Tawhîda u koju je Allâhov poslanik صلى الله عليه وسلّم i poslanik Tawhîda emigrirao. Tvrdiš da si tumačio Allâhovu Knjigu. Zar nisi izvukao pouku iz upozorenja protiv Širka i poziva na Tawhîd u Qur’ânu? Zar se nećeš pokajati, Džâbire? Umreš li u tome stanju – garantujem ti da će tvoj susret sa Allâhom biti težak. Učini pokajanje Allâhu dok nije prekasno. Budeš li drzak i odbiješ li se pokajati – smatram da od tebe nema ništa.

Napisano od onoga koji ti želi dobro i pazi na tebe

Ahmad bin Jahjâ an-Nadžmî

04.04.1424 (04.06.2003)